2019-05-20 05:21:27• hírek • Blikk.hu

Különleges kitüntetést kapott Mága Zoltán

A Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát vehette át Mága Zoltán a magyar honvédelem napja alkalmából. A hegedűművész a honvédelem ügye érdekében végzett tevékenységéért részesült az elismerésben.

Elérzékenyült? 

– Felemelő érzés volt számomra, hogy a magyar honvédelem napja alkalmából én is átvehettem a Honvédelemért Kitüntető Cím legmagasabb fokozatát. Külön megtisztelő, hogy jelen volt David B. Cornstein amerikai nagykövet és olyan magas rangú tisztek, akik rendkívül sokat tesznek hazánkért.
 

Mivel érdemelte ki e rangos kitüntetést?

– Évek óta nagyon szoros kapcsolatot ápolok a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjával, és ha lehetőségem adódik, nagy örömmel hívom meg koncertjeimre azokat az orvosokat és ápolókat, akik a betegekért dolgoznak. Rendszeresen támogatom több megyei kórház munkáját, és több jótékonysági koncertet is adtam azon katonák emlékére, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket. 
 

Mozgalmas tavaszi-nyári szezonra készül?

– Nemrég érkeztem haza az amerikai turnéról, ami elsöprő siker volt. Amerikába visszatérek még idén ősszel, de a Budapesti Gypsy Virtuózokkal turnéra indulunk Szöulba és Indiába, valamint Európa számos országába. Emellett Magyarországon a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatot folytatom, még 75 állomásunk hátravan. Augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtti téren pedig újra várom a közönséget egy nagyszabású koncertre!


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: